Lotus niet snel in de regen

In de regen is de Lotus niet zo goed als in het droge. Die conclussie trok Kimi Raikkonen na de kwalificatie waarin hij zevende werd. Na een straf zal hij als tiende starten.

"We waren eenvoudigweg niet snel genoeg op de intermediates. Volgens mij had ik niet veel harder kunnen gaan op een natte baan. Natuurlijk had ik op meer gehoopt, maar het is zoals het is en ik hoop dat het morgen beter gaat. Jammer dat we ook nog drie startplekken hebben verloren door een straf, maar we zullen wel zien wat de race brengt. Ik heb geen idee wat het weer gaat doen, maar wat dat betreft, zit iedereen in hetzelfde schuitje," aldus de Finse wereldkampioen.

Zijn teammaatje Romain Grosjean werd elfde in de kwalificatie: "De wagen voelde vandaag een stuk beter aan en het zag er allemaal goed uit na de laatste training. We hadden dan ook gemakkelijk met beide wagens in de top-tien moeten kunnen komen. Helaas kwam de bui op precies het verkeerde moment voor me. Ik was net in de pits om een nieuw setje banden te halen. Hopelijk kan ik morgen profiteren van het extra setje banden dat ik nu over heb."