KNVB haalt complete club uit de competitie

Alle teams van Zaanse amateurvoetbalclub VV ZTS zijn voor een jaar geschorst. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB maandag besloten. De schorsing is onder meer opgelegd naar aanleiding van incidenten bij een wedstrijd op 17 februari. Toen zouden leden van de club onder meer een scheidsrechter hebben beledigd.

Hoeveel teams van de club exact meededen aan een competitie, weet de zegsman van de KNVB niet precies. "Het gaat om een kleine club, met slechts een paar teams."

Wat er rondom de wedstrijd van 17 februari exact is gebeurd, weet de woordvoerder niet, maar onder meer de belangen van de KNVB zouden toen ook zijn geschaad.

Tegen de club was al een dossier opgebouwd na eerdere incidenten. Berichten dat spelers van de club in november een scheidsrechter hebben geschopt, kon de zegsman niet bevestigen.

De gemotiveerde uitspraak van de tuchtcommissie volgt binnen enkele dagen. Zodra de club die binnen heeft, gaat de schorsing officieel in. De club kan in beroep en kan daarbij ook een verzoek indienen de schorsing op te schorten. Als dat verzoek niet wordt gehonoreerd, blijft de schorsing in ieder geval van kracht tot de beroepscommissie uitspraak heeft gedaan.