FOK! wat een weer...Winterse buien

Goedemorgen! De afgelopen nachten waren bijzonder koud. Boven de sneeuw daalde de minimumtemperatuur tot beneden de -10 graden. De laatste keer dat dit gebeurde was tijdens de eveneens sneeuwrijke maart in 2005. Gisteren vielen er verspreid over het land een aantal winterse buien, maar de zon scheen ook flink.

De afgelopen uren trokken er opnieuw een aantal buien over ons land en deze leverde op veel plaatsen weer (wat) sneeuw op. Het is zelfs niet uitgesloten dat er daarbij ook een klap onweer voor kwam. Deze buien trekken nu naar het zuidoosten toe, maar nemen wel langzaam in activiteit af. Aan het einde van de middag moet het dan vrijwel overal droog zijn geworden. Net als gisteren zullen er ook vandaag weer brede opklaringen aanwezig zijn, zodat het met weinig wind en een graad of 3 best uit te houden is.

De komende dagen neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe. Helaas blijft de atmosfeer vrij koud en met 4 of 5 graden overdag stijgt de temperatuur dus nauwelijks. Vooral op zaterdag zou er ook nog wat natte sneeuw kunnen vallen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

ScheidingslijnEen prachtige scheidingslijn tussen frontale bewolking en de heldere lucht. Marieke uit Dronten stond op de bus te wachten en maakte deze 2 mooie foto's.

Scheidingslijn2
Marieke pikte maar net een paar vlokken sneeuw mee van die storing.