[ET Darts] Van Gerwen in tweede ronde tegen Van de Rijck

De UK Masters of Darts oftewel de European Tour wordt vandaag voortgezet met de tweede ronde. Op de eerste dag moesten enkele favorieten het strijdtoneel voortijdig verlaten. Vrijdagmiddag bereikte onder andere Vincent van der Voort de tweede ronde niet. De boomlange Nederlander verloor nipt van Tony West.

Ook voor Kim Huybrechts was het in de eerste ronde voorbij, hij verloor van John Part. Vrijdagavond was Michael van Gerwen de sterkste in de spannende 'oranje clash' tegen Jelle Klaasen. Mighty Mike liet zijn landgenoot met een nipte overwinning achter zich: (6-5). De Belg Kurt van de Rijck won 'verrassend' van oud wereldkampioen Steve Beaton en mag vanmiddag aanleggen tegen Michael van Gerwen. Vanavond komt Raymond van Barneveld in actie tegen Players Championship 2011 kampioen Kevin Painter.

Het deelnemersveld op de European Tour bestaat uit de top 32 van de Pro Tour Order of Merit, 24 UK Qualifiers en 8 European Qualifiers. De partijen worden gespeeld over best of 11 legs. Wedstrijden kunnen gevolgd worden via het live scorecenter van de PDC.