[Eredivisie] Uitslagen speelronde 23

Afgelopen weekend werd de 23e speelronde afgewerkt in de Nederlandse Eredivisie. PSV blijft na een 2-1 overwinning op FC Utrecht ook na dit weekend koploper. Ajax volgt op de tweede plek met een achterstand van drie punten. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgend weekend.

Feyenoord en FC Twente blameren zich, Ajax en PSV profiteren
PSV en Ajax hebben een goed voetbalweekend achter de rug. Beide ploegen wisten hun duel te winnen en zagen Feyenoord en FC Twente puntverlies lijden. PSV ontving zaterdag in eigen huis FC Utrecht en won met 2-1. De overwinning kwam wel moeizaam tot stand. Jacob Mulenga wist vroeg in de eerste helft de Utrechtse ploeg op voorsprong te zetten, maar met een mooie vrije trap trok Dries Mertens de stand na een half uur spelen weer gelijk. In de tweede helft scoorde Georginio Wijnaldum de 2-1. Atiba Hutchinson ontving tweemaal geel en mist zodoende volgende week het topduel tegen Feyenoord. Ook aanvoerder Mark van Bommel is er dan niet bij. Hij ontving weer eens een gele prent.

Ajax mocht op bezoek bij RKC Waalwijk en maakte geen fout. Door doelpunten van Niklas Moisander en Christian Eriksen wonnen de Amsterdammers simpel met 0-2. Ajax staat nu tweede, drie punten achter koploper PSV. FC Twente en Feyenoord volgen na dit weekend op drie punten, aangezien zij puntverlies leden. FC Twente kwam afgelopen weekend in eigen huis in actie tegen Willem II en kwam niet verder dan 1-1. Feyenoord ging op bezoek bij PEC Zwolle, ondanks twee treffers van Graziano Pellè, onderuit met 3-2. Pellè passeerde ook nog zijn eigen doelman. Vitesse profiteerde van het puntverlies van FC Twente en Feyenoord en naderde - dankzij een 2-0 overwinning op FC Groningen - beide ploegen tot op twee punten.

PEC Zwolle wist Feyenoord met 3-2 te verslaan (Foto: Pro Shots)