Ligety ook wereldkampioen op supercombinatie

Skiër Ted Ligety heeft maandag zijn tweede wereldtitel op het WK in Schladming behaald. Na de Super-G was de Amerikaan ook de beste op de supercombinatie. De Amerikaan bleef Ivica Kostelic uit Kroatië 1,15 seconden voor. De Oostenrijker Romed Baumann was twee honderdsten daarachter derde.

Ligety was 's middags tijdens de afdaling als zesde geëindigd, maar zag al zijn concurrenten falen. Na de Amerikaan was Dominik Paris niet snel genoeg en vielen Adrien Theaux, Christof Innerhofer en Aksel Lund Svindal uit.

Vervolgens was het de beurt aan Baumann om zijn voorsprong van 72 honderdsten op Ligety te verdedigen. Dat lukte niet, maar het Oostenrijkse publiek reageerde toch uitzinnig van vreugde toen bleek dat een thuisskiër het podium haalde.

De snelste op de slalom was overigens de Fransman Alexis Pinturault. Nadat hij 22e was geworden op de afdaling zorgde zijn rappe slalom, een tel sneller dan de tweede snelste tijd van Ligety, ervoor dat hij zesde werd.

De Nederlanders Maarten Meiners en Arjan Wanders konden zich niet in de strijd om de prijzen mengen. Meiners, de nummer 34 van de afdaling, werd na twee onderdelen twintigste. Wanders was op het eerste onderdeel nog een positie boven zijn landgenoot geëindigd, maar gaf op de slalom tijd toe. Hij werd 24e.


Ligety ook wereldkampioen op supercombinatie (Foto: Novum)