[Jupiler League] Hattricks Mühren en Tuyp bij zege Volendam

Robert Mühren en Jack Tuyp hebben zondag van zich laten spreken bij het Jupiler Leagueduel tussen FC Volendam en Telstar. De twee aanvallers van de thuisclub verdeelden de treffers van de thuisclub tegen Telstar onderling. Mühren maakte eerst een hattrick, Tuyp deed hem dat vervolgens na: 6-2. Beide ploegen eindigden met tien man.

Mühren zette de Volendammers na achttien minuten op voorsprong en voegde daar acht minuten later een tweede aan toe. Diangi Matusiwa zorgde in de 34e minuut voor de 2-1 en die bleef lang op het scorebord staan. Na een uur was het weer Mühren die de 3-1 voor zijn rekening nam.

Het laatste kwartier voerde Tuyp de score verder op. De goalgetter scoorde in de 74e en de 78e minuut voordat Johan Kulhan iets terugdeed. Een minuut na de 5-2 had Tuyp de bal echter weer in het netje liggen. Vijf minuten voor tijd moest Telstar vervolgens nog met een man minder verder na een tweede gele kaart voor Kulhan. Damien Menzo kreeg namens Volendam in de negentigste minuut ook rood.