Nys boekt eerste zege in regenboogtrui

Veldrijder Sven Nys heeft zijn eerste zege in de regenboogtrui geboekt. In de Superprestige-cross van Hoogstraten was hij de betere van Belgisch kampioen Klaas Vantornhout. Kevin Pauwels maakte het podium compleet.

De beste start was weggelegd voor Martin Bina. De winnaar van de WB-cross in Hoogerheide trok in de openingsfase stevig door en kreeg met Klaas Vantornhout, Philipp Walsleben en Sven Nys de Belgisch, Duits en wereldkampioen mee. Door een tweede tempoversnelling van Vantornhout en Nys werd het kaf van het koren gescheiden. De beide Belgen trokken gezamenlijk naar de slotronde, waar ze een spannende strijd om de overwinning leverden.

In de zware modder van Hoogstraten gingen de twee koplopers telkens haasje over. Geen van beiden kon echter afstand nemen, dus moest een sprint over de winst beslissen. Vantornout draaide als eerste het asfalt op, maar kon vervolgens niet meer versnellen. Nys bleek over iets meer kracht te beschikken. Nys versnelde en greep daardoor zijn zestigste zege in de Superprestige.