Netanyahu licht bezoek Obama toe

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse president Barack Obama zullen het tijdens Obama's bezoek aan Israël later dit jaar onder meer over het Iraanse atoomprogramma hebben. Dat heeft Netanyahu zondag gezegd. Ook de burgeroorlog in Syrië en het vastgelopen vredesproces tussen Israël en de Palestijnen staan op de agenda.

Obama brengt naar verwachting volgende maand een bezoek aan Israël. Hij bezoekt tijdens dezelfde reis ook de Palestijnse gebieden en Jordanië.

Een trouwe bondgenoot van Netanyahu, voormalig minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman, zei zaterdag dat vrede met de Palestijnen 'onmogelijk' is. Het beste wat gedaan kan worden is het conflict tussen Israël en de Palestijnen 'in de hand houden', aldus Lieberman.

Lieberman trad twee maanden geleden af. Hij wordt ervan beschuldigd een voormalige diplomaat vooruit te hebben willen helpen op het carrièrepad. Diezelfde diplomaat zou Lieberman informatie hebben doorgespeeld over een onderzoek dat was ingesteld naar zijn zakenpraktijken. Lieberman ontkent iets verkeerd te hebben gedaan.