[Premier League] United na zege steviger aan kop

Manchester United heeft woensdag zijn leidende positie in de Premier League verstevigd. De ploeg van Sir Alex Ferguson zegevierde in eigen stadion met 2-1 over Southampton en profiteerde daarmee optimaal van het puntenverlies van rivaal Manchester City, een dag eerder bij Queens Park Rangers (0-0). United verdedigt na 24 speelronden een voorsprong van zeven punten op City.

Met Robin van Persie in de basis kwamen de Red Devils al snel op achterstand. Jay Rodriguez tekende al na drie minuten voor de verrassende voorsprong van Southampton op Old Trafford. Door twee goals van Wayne Rooney stelde United nog in de eerste helft orde op zaken. Bij de bezoekers speelde Jos Hooiveld de gehele wedstrijd. Alexander Büttner bleef bij United op de reservebank.

Nummer drie Chelsea liet dure punten liggen. De ploeg van Rafa Benítez verspeelde een 2-0 voorsprong bij Reading. Na goals van Chelsea-middenvelders Juan Mata en Frank Lampard kwam de laagvlieger in de absolute slotfase langszij. Adam Le Fondre scoorde in de 87e en 95e minuut en redde zodoende een punt voor Reading. Chelsea, waar Nathan Aké op de reservebank bleef, zag het verschil met United oplopen tot dertien punten.

Martin Jol boekte met Fulham een broodnodige zege op West Ham United. Het werd 3-1 voor de manschappen van de Nederlandse coach. Fulham, waar oud-Twentenaar Bryan Ruiz na 67 minuten vervangen werd, stijgt door de zege twee plekjes naar de twaalfde plek.

Met John Heitinga de gehele wedstrijd spelend boekte Everton een thuiszege op West Bromwich Albion: 2-1. Eerder op de dag was de transfer van Twente-middenvelder Leroy Fer naar de Toffees nog afgeketst. Tottenham Hotspur speelde met 1-1 gelijk bij Norwich City.