[Premier League] Arsenal thuis niet voorbij Liverpool

Arsenal thuis niet voorbij Liverpool
Liverpool heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Arsenal. In het Emirates Stadium eindigde een vermakelijk duel in een 2-2 gelijkspel. The Reds kwamen met 0-2 voor, maar zagen Arsenal alsnog op 2-2 komen.

Heerlijke start Liverpool
The Reds kenden een droomstart in Londen. Al na vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. De goal van Luis Suárez werd ingeleid door een fout van Bacary Sagna. In eerste instantie wist doelman Wojciech Szczesny nog redding te brengen, maar in de rebound knalde Suárez vanaf elf meter raak.

Na de openingstreffer van de oud-Ajacied waren er kansen over en weer. De beste kansen waren er voor de thuisploeg. Met name Theo Walcott kreeg de bal er niet in. Arsenal was de betere ploeg, maar zag na een uur spelen de achterstand nog groter worden. Jordan Hendersen zette Liverpool op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Terug in de wedstrijd
Maar die voorsprong bleek niet voldoende. Arsenal zette flink aan en had slechts drie minuten om op gelijke hoogte te komen. In de 65ste minuut legde Jack Wilshere de bal perfect op het hoofd van Olivier Giroud, die van dichtbij onhoudbaar binnenkopte. Vlak daarna liet Liverpool zich het kaas van het brood eten en keek de ploeg van Brendan Rodgers er naar hoe Arsenal gelijk maakte. De ploeg van manager Arsène Wenger kon er lustig op los tikken. Het was uiteindelijk Walcott die de aanval knap afrondde.

In de strijd om de vierde plaats hadden beide ploegen weinig aan een gelijkspel. Toch was er in de slotfase maar een ploeg die voor de overwinning ging: Arsenal. Onder aanvoering van Wilshere en de steun van het thuispubliek gingen zij op zoek naar de winnende treffer.

Het leverde een spannende slotfase op waarin de klok in het voordeel van Liverpool tikte. Het was Arsenal dat druk zette en in de 87ste minuut de grootste kans kreeg via Giroud. Op aangeven van Lukas Podolski kon hij van dichtbij raak schieten, maar hij maaide over de bal heen. 35 seconden voor tijd had Suárez de winnende nog op zijn schoen na een blunder van Santos. Maar Szczesny stond goed opgesteld. Het bleek de laatste kans van de wedstrijd, die eindigde in een 2-2 gelijkspel.