[Copa] Real en Barcelona gelijk op

Real Madrid en Barcelona hebben elkaar in de eerste halve finale van de Copa del Rey in evenwicht gehouden. Een laat doelpunt geeft vooral De Koninklijke hoop voor de return (1-1). Deze wordt over een maand afgewerkt in Camp Nou.

Real-coach José Mourinho moest het tegen de Catalanen doen zonder de geblesseerde Pepe en de geschorsten Sergio Ramos en Fabio Coentrão. Daarom werd het centrum van de verdediging gevormd door Ricardo Carvalho en de 19-jarige Raphael Varane. De schorsing van Ángel Di María betekende een basisplaats voor José Callejón.

Hoog niveau
Barcelona, dat in de competitie zorgeloos op de landstitel lijkt af te stevenen, kon daarentegen wel beschikken over al haar sterren. Op volle oorlogssterkte trad de Catalaanse grootmacht aan. Beide ploegen maakten er in de eerste helft een prachtig schouwspel van met een ongekend hoog niveau. De eerste kans van het duel was voor Cristiano Ronaldo, die afgelopen weekend nog driemaal trefzeker was in de Primera División. Zijn karakteristieke zwabberbal dwong doelman Pinto tot een moeizame redding.

Niet veel later liet ook Barcelona zich gelden, toen Jordi Alba na een prachtig wippertje van Andrés Iniesta vrijkwam voor doelman Diego López. De vleugelverdediger raakte de bal echter verkeerd. Ook Xavi was voor rust dichtbij de openingstreffer. De routinier raakte uit een vrije trap eerst de lat, waarna even later de uitblinkende Raphael Varane een zeker lijkende treffer van de lijn werkte.

Varane maakt gelijk
Na vijf minuten in de tweede helft kwam Barcelona dan toch op 0-1. Cesc Fàbregas ontsnapte aan de buitenspelval en profiteerde optimaal van een slechte pass van Callejón. Vanaf dat moment werd Real sterker en was het name Ronaldo die een paar keer erg dichtbij de gelijkmaker was. De Portugees kopte eerst net naast en zag daarna Gerard Piqué redding brengen op de doellijn.

Nadat Pedro Rodríguez namens Barcelona naliet om het duel in het slot te gooien, werd het zeven minuten voor tijd alsnog 1-1. Uit een indraaiende voorzet van Mesut Özil kopte Varane de bal hard achter Pinto. Zijn doelpunt geeft De Koninklijke weer hoop voor de return in Camp Nou op 27 februari.