Debuut De Zeeuw bij bekerzege Van den Brom op Been

Demy de Zeeuw heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt voor Anderlecht. De Nederlandse huurling van Spartak Moskou mocht in het bekerduel tegen Racing Genk in de basis beginnen en werd na 53 minuten afgelost door de van Heracles Almelo overgenomen Samuel Armenteros, die zijn tweede officiële duel speelde. Anderlecht won de heenwedstrijd van de halve finale van het Belgische bekertoernooi in eigen huis met 1-0.

Bij de wedstrijd speelde nog meer Nederlands sentiment. Voor de derde keer dit seizoen stonden de Nederlandse coaches John van den Brom (Anderlecht) en Mario Been (Genk) tegenover elkaar. Wederom bleef Been zonder zege. De eerste twee ontmoetingen van Genk tegen de landskampioen werden respectievelijk gelijkgespeeld en verloren.

Naast De Zeeuw had ook voormalig NEC'er Bram Nuytinck een basisplaats bij Anderlecht. Bij Genk mocht Glynor Plet zeven minuten voor tijd invallen. Been had wel een basisplaats ingeruimd voor de oud-Feyenoorders Thomas Buffel en Benjamin De Ceulaer.

Het winnende doelpunt werd na een halfuur gemaakt door Milan Jovanovic. Genk speelde meer dan een helft met een man minder na een rode kaart voor de Senegalees Kara Mbodj. Guillaume Gillet miste namens Anderlecht nog een strafschop. De return volgt begin maart.

De andere halve finale in België gaat tussen Kortrijk en Cercle Brugge. De eerste wedstrijd in dat tweeluik werd afgelast.