CNV dreigt met staking Akzonobel

CNV Vakmensen dreigt met een staking bij Akzonobel als het bedrijf niet ingaat op de looneisen van de vakbond. De bond wil voor maandag om 13.00 een positieve reactie van het chemiebedrijf, anders begint een uur later een staking bij vijf vestigingen. Dat meldt de vakbond vrijdag.

CNV Vakmensen eist een loonsverhoging van 2,5 procent en een eenmalige uitkering van driehonderd euro. Daarnaast wil de vakbond onder meer dat mensen die gedupeerd dreigen te raken door de verhoging van de aow-leeftijd, worden gecompenseerd. Het gaat daarbij om Akzonobel-medewerkers die wachtgeld krijgen of met vroegpensioen zijn gegaan.

De vakbond stelt dat Akzonobel woensdag een eindbod deed in de cao-onderhandelingen. De leden van de vakbond verwierpen dat bod donderdag in grote meerderheid.

CNV Vakmensen zegt het ultimatum te hebben gesteld, omdat Akzonobel de cao-onderhandelingen 'traineert'. Als het bedrijf niet ingaat op de eisen van de bond, wordt volgende week maandag gestaakt bij vestigingen in Rotterdam, Hengelo, Herkenbosch, Deventer en Delfzijl.