Aanrander berooft toeriste

De politie is op zoek naar een man die begin januari een vrouw onder bedreiging van een mes heeft beroofd en aangerand.

De man sloeg toe op zondagnacht 6 januari rond 02:00 uur. Het slachtoffer was die avond op stap geweest rond het Leidspeplein te Amsterdam en was in haar eentje te voet op weg naar hotel CocoMama aan het Westeinde.

Als ze daar aangekomen naar binnen wil gaan, komt uit dezelfde richting als waar zij vandaan komt een man met een fiets op haar af. De vrouw probeert nog de toegangsdeur van het hotel te sluiten, maar de man duwt zo krachtig tegen de deur dat hij binnen weet te komen. Daar wordt de vrouw onder dreiging van een mes aangerand.

Als ze begint te schreeuwen voelt de man in haar jaszakken, neemt de vrouw haar portemonnee en telefoon mee en rent weg. Omdat het paspoort van de toeriste in haar portemonnee zit rent de vrouw de man achterna. Ze vraagt hem haar portemonnee terug te geven en het lukt haar de portemonnee vast te pakken. Omdat er mensen aankomen laat de man los en gaat ervandoor. Hij fietst weg in de richting van het Frederiksplein.

Van de man is helaas alleen een vage foto beschikbaar. Op de website van de politie staat een uitgebreid signalement van de dader. De politie roept getuigen op zich te melden.