Bradley Cooper wil rol in Eerste Wereldoorlogfilm

Bradley Cooper heeft filmmaatschappij Warner Bros aangespoord de filmrechten te kopen op Dark Invasion, de nog te verschijnen spionagethriller van Howard Blum. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog en draait om Duitsland, dat in 1915 doodsbang is dat de tot dan toe neutrale Verenigde Staten zich in de strijd zullen mengen.

Het Duitse bewind besluit enkele geheime agenten naar de VS te sturen om daar de Amerikaanse oorlogsmachine te saboteren. Ze vernielen fabrieken, brengen schepen tot zinken, bouwen een lab om antrax te ontwikkelen en vermoorden bankier J.P. Morgan, die de Amerikaanse overheid financieel steunt.

Cooper heeft de rol van Tom Tunney, een politieagent in New York die de spionnen een halt toe moet roepen, op het oog. Over de rest van de cast is nog niets bekend.

De 37-jarige Cooper is genomineerd voor een Bafta en een Oscar voor zijn rol in de romkom Silver Linings Playbook, met Robert de Niro en Jennifer Lawrence. Hij is momenteel bezig met de opnames van The Hangover Part III.


Bradley Cooper wil rol in Eerste Wereldoorlogfilm (Foto: Novum)