Hewitt is het tennis nog niet verleerd

Ondanks dat hij al bijna 32 jaar is, is Lleyton Hewitt nog altijd een topper op de tennisbaan. De tweevoudig grandslamkampioen, tegenwoordig de nummer 82 van de wereld, wist in een demonstratiepartij Tomas Berdych te verslaan. De Tsjech staat vijfde op de wereldranglijst.

Hewitt wist met duidelijke cijfers van Berdych te winnen; 6-3 en 6-2. De overwinning viel niet uit de lucht voor de Australische tennisser, want eerder in het demonstratietoernooi wist hij ook al de nummer vijftien van de wereld, Milos Raonic te verslaan. Door de overwinning op Berdych staat Hewitt, voormalig Wimbledon-kampioen, in de finale van het toernooi. Daarin treft hij de winnaar van de partij tussen Juan Martin Del Potro en Marco Baghdatis.

"Ik ben heel blij dat ik nog steeds op zo'n hoog niveau kan acteren, zeker tegen topspelers als Tomas Berdych", liet Hewitt na afloop weten. "Ik voel me nu net zo sterk als in de dagen dat ik de nummer één van de wereld was."

Hewitt liet verder weten zich helemaal fit te voelen voor de Australian Open, het grandslamtoernooi dat volgende week in zijn thuisland begint. "Ik heb vijf pittige sets gespeeld in twee dagen. Ik heb geen last van pijntjes, dus ik ben klaar voor volgende week", aldus Hewitt.