Sony Pictures winnaar box office 2012

Sony Pictures is de winnaar geworden in de box office van 2012. Dit blijkt uit een inventarisatie van THR.

Het jaar 2012 draaide om drie blockbusters waar je u tegen zegt: The Avengers, The Dark Knight Rises en Skyfall. Alle drie hebben wereldwijd meer dan een miljard dollar aan opbrengsten verdiend, maar hoe hebben de studio’s het verder gedaan? De absolute winnaar blijkt Sony Pictures te zijn met 4,4 miljard dollar. Naast Skyfall hebben zij verder enorme winst geboekt met titels zoals The Amazing Spider-Man ($752 miljoen), Men in Black III ($624 miljoen), Hotel Transylvania ($313 miljoen) en 21 Jump Street ($202 miljoen).

De rest van de studio’s hebben het ook erg goed gedaan. Op de ranglijst staat verder Warner Bros., die onder andere The Dark Knight Rises maakte, met $4,25 miljard op de tweede plek, 20th Century Fox had $3,7 miljard en komt op plaats drie, Disney boekte $3,6 miljard winst en staat vierde, Universal is vijfde met $3,13 miljard en Paramount staat laatste met $2,4 miljard.

De $4,4 miljard van Sony lijkt veel, maar er moet nog wel met uitgaven rekening gehouden worden.  Tot het moment dat de cijfers bekend zijn kan Sony in ieder geval wel zeggen dat zij meer tickets hebben verkocht dan andere studio’s.