Xander de Buisonjé en vrouw nemen afstand

Xander de Buisonjé en zijn vrouw Sophie, die jarenlang zijn management verzorgde, willen vanaf volgend jaar meer afstand van elkaar nemen. "Na jaren waarin privé en zakelijk voortdurend door elkaar heen hebben gelopen, streven we er in 2013 naar ons weer te richten op onze eigen passies."

"Sophie, die al die tijd mijn management heeft gestroomlijnd, beraadt zich op een eigen bedrijf", gaat Xander verder in De Telegraaf. "Ik steun haar daarin, het hoeft niet altijd om mij te gaan."

De zanger, die een 2-jarig zoontje heeft met Sophie, vindt het naar eigen zeggen belangrijk om binnen zijn gezin de rol van vader en echtgenoot te kunnen vervullen. "Buiten deze muren krijg ik immers snel aandacht van anderen. Daarom wil ik die focus thuis juist vasthouden."

De 39-jarige zanger wil in het nieuwe jaar ook verhuizen. "We denken aan een pand met een ziel", vertelt hij. "Zoals een oude pastorie, een kerk of boerderij. Lijkt me echt iets voor Sophie, die hier alles heeft gedaan en bedacht, om zich daar op te storten."