Ferrier niet gediend van uitlatingen Verhagen

Voormalig CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier vindt het onterecht dat Maxime Verhagen haar de samenwerking met de PVV deels in de schoenen probeert te schuiven. Dat zegt ze vrijdag tegen de NOS in een reactie op een interview met Verhagen in de Volkskrant.

Verhagen geeft in het artikel toe dat de gedoogconstructie met de PVV een verkeerde keuze was. Ook zegt hij dat 'dissidenten' Ferrier en Ad Koppejan op een cruciaal moment hun goedkeuring gaven aan de samenwerking met Geert Wilders. Dat was op het moment dat de onderhandelingen waren stukgelopen maar Wilders opeens toch door wilde gaan.

Volgens Verhagen was dat voor Ferrier en Koppejan de kans om 'de deur dicht te slaan', maar lieten zij dit na. Ferrier ontkent dat dit het 'cruciale moment' was. "We hebben gezegd, ga de gesprekken in, maar we behouden het recht om tegen te stemmen."

Ze had al eerder gezegd tegen samenwerking met Wilders te zijn maar was loyaal aan de fractie, die voor was. "Wij hebben buitengewoon hard met de hand op de tafel geslagen", zegt Ferrier.

Het oud-Kamerlid is 'blij dat meneer Verhagen inziet dat het fout was om in deze regeringsconstructie te stappen'. Ze vindt het alleen niet in orde dat hij een deel van deze fout afschuift op haar en Koppejan.


Ferrier niet gediend van uitlatingen Verhagen (Foto: Novum)