[Bundesliga] Leverkusen verliest van Hannover

Bayer Leverkusen heeft zondag verrassend verloren van Hannover 96. De nummer twee van de Bundesliga ging in de AWD-Arena met 3-2 onderuit. Leverkusen blijft ondanks het verlies tweede. Wel is de achterstand op koploper Bayern München inmiddels opgelopen tot elf punten.

Leverkusen kwam al na twee minuten op voorsprong door een goal van Gonzalo Castro. Szabolcs Huszti scoorde twee keer uit een penalty en werd uiteindelijk, nadat Stefan Kiessling de bezoekers in de tweede helft nog langszij had gebracht, matchwinnaar. Mame Biram Diouf was de andere doelpuntenmaker voor de thuisploeg.

Borussia Mönchengladbach heeft zondag thuis FSV Mainz met 2-0 verslagen. Mike Hanke en Juan Arango maakten halverwege de tweede helft in een tijdsbestek van vijf minuten de doelpunten. Bij de thuisploeg zat Roel Brouwers op de bank en was Luuk de Jong buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Door de winst klimt Gladbach met 24 punten naar de achtste plaats in de Bundesliga. Mainz heeft een punt minder en staat elfde. Hannover is de nummer tien.