NOC*NSF trekt stekker uit badminton

Sportkoepel NOC*NSF steekt voorlopig geen geld meer in badminton. Dat heeft de badmintonbond dinsdag te horen gekregen. De sport wordt de dupe van het nieuwe beleid van NOC*NSF, dat begin dit jaar al werd aangekondigd. De komende periode wordt vooral geïnvesteerd in sporten waar de kansen op olympische medailles voor Nederland het grootst zijn.

Welke andere sportbonden hun subsidie kwijtraken maakt NOC*NSF later dinsdag bekend. Duidelijk is wel dat in onder meer judo behoorlijk wordt geïnvesteerd. Ook andere grote sporten kunnen op meer geld rekenen. Nederland onderstreept daarmee de ambitie om structureel tot de beste tien sportlanden van de wereld te behoren.

De badmintonbond is verbijsterd dat de geldkraan wordt gesloten. "Dit valt me rauw op het dak", zegt voorzitter Clemens Wortel. De bond was net druk bezig om talenten klaar te stomen voor de Olympische Spelen van 2016 en 2020. "NOC*NSF neemt deze spelers hun olympische droom af. We geloven in onze eigen plannen en gaan met grote passie verder."