Alsnog cel voor man na twee keer vrijspraak

Een 52-jarige man uit Tilburg is dinsdag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op zijn vrouw in 2007. De man werd eerder door de rechtbank en het hof vrijgesproken. Het vonnis is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De Tilburger werd na de uitspraak meteen vastgezet.

De Hoge Raad besloot begin dit jaar dat het Bossche hof de zaak nog een keer moest behandelen. De motivering van de eerdere vrijspraak was volgens de hoogste rechter 'niet begrijpelijk'. Na nieuw onderzoek oordelen de rechters nu dat de Tilburger de enige is die zijn vrouw in de echtelijke woning in Tilburg had kunnen doodsteken.

Zo bleken zowel de voor- als achterdeur van de woning op slot toen de politie kwam, in tegenstelling tot wat de man eerder verklaarde. Ook werd op zijn kleding een bloedvlek gevonden afkomstig van zijn echtgenote.

Omdat de man zijn vrouw eerst met een breekijzer op het hoofd sloeg en vervolgens een mes uit de keuken haalde om haar negen keer in haar rug te steken, had de verdachte genoeg tijd om zich te bezinnen, zo oordeelde het hof. Daarom is hij veroordeeld tot moord.

De Tilburger was na zijn eerdere vrijspraak op vrije voeten. Hij werd vanuit de rechtszaal direct meegenomen en vastgezet.