'Hoesen op de bank tegen Real Madrid'

Ajax-trainer Frank de Boer durft het volgens het Algemeen Dagblad niet aan om vanavond in het Champions League-duel tegen Real Madrid met Danny Hoesen in de spits te starten. De aanvaller, die afgelopen weekend tegen PSV (3-1 winst) nog wist te scoren, moet zijn plekje afstaan aan Lasse Schöne.

Schöne zal samen met Siem de Jong en Cristian Poulsen het middenveld vormen. Cristian Eriksen zal in Madrid als diepe spits spelen. De jonge Deen wordt geflankeerd door Derk Boerrigter en Viktor Fischer, uitblinker van afgelopen zaterdag. Kenneth Vermeer verdedigt het doel en ook in de verdediging staan de vertrouwde namen; Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander en Daley Blind.

Ajax gaat vanavond op jacht naar een ticket voor de Europa League. Bij winst op Real Madrid verzekerd de ploeg zich in ieder geval hiervan. Bij elk ander resultaat is Ajax afhankelijk van het resultaat van Manchester City bij Borussia Dortmund. Mocht de Engelse ploeg niet winnen in Duitsland, dan overwintert Ajax ook in de Europa League.

Het verschil tussen Ajax en Manchester City is op dit moment één punt in het voordeel van de Amsterdammers. Groepswinnaar Borussia Dortmund en Real Madrid hebben zich twee weken terug al verzekerd van een plekje in de knock-outfase van de Champions League.