Eriksen: "Ajax niet minder dan vorig seizoen"

Christian Eriksen is tevreden over de kwaliteit van de huidige selectie van Ajax. Volgens de Deen is het dan ook niet noodzakelijk dat de Amsterdammers in de winterstop versterkingen halen, zo meldt hij aan NUsport.

Eriksen snapt dat Ajax regelmatig haar beste spelers kwijtraakt. "Ja, het is hier altijd bouwen. We hebben altijd een jonge ploeg. Dat is de filosofie en tot nu toe gaat het steeds goed. We zijn echt niet minder dan vorig seizoen. Als ’t zo blijft lopen als de laatste weken dan hoef je er niemand bij de halen in de winterstop, vind ik." Zo werd afgelopen weekend met goed spel PSV met 3-1 verslagen. "Dat is wel het mooiste: als je er voetballend doorheen kunt komen. Maar dan moet alles kloppen."

Volgens de Deen heeft Ajax nog wel een probleem als het een keer niet loopt. "Iemand die het vuurtje opstookt, hebben we nu niet echt, nee. Maar we kunnen ook zonder hen voor elkaar door het vuur gaan. Dat hebben we bewezen. Er wordt niet gescholden in de kleedkamer, maar iedereen weet van binnen wat er niet goed gaat." Zelf ziet Eriksen op dit gebied geen rol voor zichzelf weggelegd. "Dat zit niet in mijn spel en niet in mijn karakter."

Vanavond heeft Ajax in de Champions League goed spel nodig om op de ranglijst Manchester City achter zich te houden en zo door te gaan naar de knockoutfase van de Europa League. De Amsterdammers spelen uit tegen Real Madrid, terwijl City het in Duitsland opneemt tegen Borussia Dortmund. Eriksen kan zich door een hoofdrol in de belangstelling spelen van andere clubs, al houdt hij zich daar niet mee bezig. "Ik denk in het hier en nu. Ik ben niet toe aan iets nieuws, heb het hier naar mijn zin."