Brecel stunt op UK Championship

Luca Brecel heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het UK Championship snooker. De 17-jarige Belg won met 6-5 van de  Engelsman Ricky Walden, de nummer twaalf van de wereld. Brecel zelf staat 74ste op de wereldranglijst.

Brecel wist steeds van 0-2, 2-4 en 4-5 op gelijke hoogte te komen. Een belangrijk moment was in het vierde frame. Na een 68 break van Walden had de jonge Belg een snooker om nog in de race te blijven in het frame. Hij wist die te forceren bij Walden en kon op gelijke hoogte komen.

Bij een 4-5 achterstand bewees Brecel ook tactisch en verdedigend erg sterk te zijn. In het beslissende elfde frame bleef hij dan ook nog eens beter zijn zenuwen de baas dan de ervaren 30-jarige Walden. In de achtste finales neemt Brecel het op tegen Mark King, die de Welshman Mark Williams met 6-3 uitschakelde. King, 32ste op de wereldranglijst, heeft geen goede herinneringen aan Brecel. In april plaatste Brecel zich met een 10-8 zege voor het WK ten koste van de 38-jarige Engelsman.