Pot over EK-loting: "Mooie wedstrijden"

Jong Oranje werd woensdag gekoppeld aan Spanje, Duitsland en Rusland voor het EK 2013. Bondscoach Cor Pot kijkt uit naar het kampioenschap.

De groep van Nederland (groep B) bleek erg zwaar na de loting in Tel Aviv. In groep A spelen thuisland Israël, Noorwegen, Italië en Engeland tegen elkaar. Bondscoach van Jong Oranje Cor Pot had de toplanden liever ontlopen, maar is ook positief.

"Dat zijn heel sterke landen. Maar het zijn ook mooie tegenstanders. Je weet dat een dergelijke zware loting eruit kan komen. Maar vergeet niet: het zijn natuurlijk ook heel mooie wedstrijden tegen fantastische landen. Het voordeel van vier sterke landen is ook dat ze punten van elkaar gaan pakken", vertelt hij tegen VI.

Pot moet nog overleggen met Oranje-bondscoach Louis van Gaal over het meenemen van speelgerechtigde spelers die vaak bij het grote Oranje zitten. "Bijvoorbeeld Kevin Strootman en ook andere spelers van het A-elftal hebben al laten weten graag mee te gaan. Ons doel is in ieder geval om het EK te winnen."