Gouweleeuw verlengt niet, zint op vertrek

Jeffrey Gouweleeuw heeft het aanbod van sc Heerenveen om zijn in 2014 aflopende contract te verlengen, afgeslagen. Hij hoopt op een vertrek in de winterstop of komende zomer.

Afgelopen vrijdag liet Gouweleeuw in een gesprek met de clubleiding weten af te zien van contractverlenging. "Het is tijd voor een nieuwe stap in mijn loopbaan", vertelt de 21-jarige verdediger aan Goal.com. "Ik had een aanbieding van Heerenveen en heb daar goed over nagedacht. Met mensen die naast me staan heb ik er over gepraat en uiteindelijk heb ik besloten het niet te doen. Het is tijd voor een nieuwe stap in een nieuwe omgeving."

"Ik zit al sinds mijn vijftiende bij Heerenveen", vervolgt de Heemskerker. "Nu is de tijd gekomen voor een nieuwe stap in mijn loopbaan. Dat neemt niet weg dat de keuze niet gemakkelijk was. Ik heb me altijd thuis gevoeld hier. Maar ik wil ergens anders opnieuw beginnen. Misschien kan ik in de winterstop al vertrekken of anders in de zomer. Theoretisch zou ik zelfs mijn contract nog kunnen uitdienen als er geen belangstelling komt, maar daar ga ik niet vanuit."

Hogerop in Nederland of buitenland
Tot zijn ontevredenheid zette coach Marco van Basten hem begin dit seizoen drie keer op de bank, maar de aflopen twee maanden bezet Gouweleeuw weer zijn vertrouwde positie centraal achterin. De Friezen beleven na het vertrek van de gehele voorhoede van afgelopen jaar een matige seizoenstart. "We spelen niet goed. Ik probeer zo goed mogelijk te spelen, maar dat is lastig in een team dat niet draait."

Gouweleeuw stapte in 2006 van amateurclub ADO ’20 uit Heemskerk over naar sc Heerenveen. Hij doorliep verschillende jeugdteams van de Friese club en werd in het seizoen 2010/2011 definitief toegevoegd aan de A-selectie. Inmiddels staat de teller op vijftig Eredivisiewedstrijden en vier doelpunten. Dit jaar debuteerde hij ook in Jong Oranje.

"Ik wil graag op een hoger niveau spelen, wil me verder ontwikkelen", besluit de verdediger. "Dat kan overal zijn. In principe sta ik voor alles open, een stap hogerop in Nederland of een buitenlandse club. Qua voetbal zou de Bundesliga mij misschien goed liggen, maar ik sluit niets uit. Ik probeer nu gewoon elke wedstrijd zo goed mogelijk te spelen en kijk wel wat er op mijn pad komt."