'Frijns mag DTM-bolide testen'

Het lijkt erop dat Robin Frijns een DTM-bolide voor Mercedes mag gaan testen. Volgens DTM-Spain zou dit kunnen betekenen dat de 21-jarige Nederlander in beeld is om in 2013 voor de fabrikant uit Stuttgart in de DTM te gaan racen.

Frijns kent tot nu toe een succesvolle autosportcarrière met titels in achtereenvolgens de Formula BMW, de Eurocup Formula Renault 2.0 en dit jaar de World Series by Renault. Voor laatstgenoemde raceklasse zal hij deze week op Motorland Aragon ontwikkelingswerk gaan verrichten. Komend jaar zijn titel verdedigen zal de Limburger echter niet.

Frijns heeft in tegenstelling tot enkele andere coureurs weinig sponsorgeld tot zijn beschikking, maar hij heeft wel het talent om ver te komen. De Nederlander mikt op een testzitje bij het Formule 1-team Sauber, maar of dat gaat lukken is nog de vraag. Nu lijkt de DTM op zijn pad te zijn gekomen. Wanneer hij voor Mercedes mag testen is nog niet bekend, maar Frijns lijkt in beeld te zijn voor een stoeltje voor 2013. Volgens de geruchten heeft de automaker uit Stuttgart echter maar zes plaatsen beschikbaar in plaats van acht dit seizoen.