[NK Afstanden] M. Mulder: "Heel gaaf gevoel"

Michel Mulder liep de rest van de avond met een grote grijns op zijn gezicht nadat hij zijn eerste nationale titel had gewonnen. "Het ging heel goed". aldus de winnaar. "Je mag op een 500 meter geen fouten maken en ik heb twee goede races gereden."

"Toen ik uit de laatste bocht kwam, wist ik dat het goed zat. Hein(Otterspeer, red) kwam niet onder me door en ik wist dat ik hard genoeg reed om Jan(Smeekens, red) achter me te laten", blikte hij terug. Voor de wedstrijd was Mulder nog behoorlijk zenuwachtig. "Ik heb een hele goede zomer gedraaid en goede trainingswedstrijden gereden, maar ik was heel nerveus." Na de eerste omloop wist Mulder zo goed als zeker dat mee mocht doen aan de wereldbekerwedstrijden waardoor hij ontspannender de tweede rit reed. 

Mulder zondag ook nog vlammen op de 1000 "De buit is nog niet binnen. Dit was het hoofddoel, maar dat betekent niet dat ik voor de 1000 meter achterover ga hangen”, legde hij uit. Hein Otterspeer was eerst niet tevreden dat hij derde werd. "Ik ben uiteindelijk wel blij. Michel heeft gewoon een heel hoog niveau, maar het is wel jammer dat Jan nog onderdoor komt in de tweede omloop."

"Ik ging te gehaast de bocht in en dan komt dat niet meer goed", zei Otterspeer. "Toen dat eenmaal zo was heb ik niet zoveel risico meer genomen." Maar met de bronzen medaille heeft Otterspeer aan zijn eigen ambitie voldaan.  "Top drie was het minimaal vereiste, zeker gezien het voorseizoen."