Wozniacki en Petrova in finale in Sofia

De Deense Caroline Wozniacki en de Russin Nadia Petrova staan zondag in de finale van het Tournament of Champions in het Bulgaarse Sofia. De als eerste geplaatste Wozniacki rekende eenvoudig af met thuisfavoriete Tsvetana Pironkova met 6-4 en 6-1. Petrova, als tweede genoteerd, versloeg de Italiaanse Roberta Vinci (4) met 6-7 (6), 6-1 en 6-4.

De 22-jarige Wozniacki keert door haar finaleplaats in Bulgarije terug in de top tien van de wereldranglijst. Ze verdringt de Française Marion Bartoli naar de elfde plaats. Net als Petrova, de mondiale nummer dertien, kan ze haar derde titel van dit jaar pakken. Wozniacki won de laatste vier ontmoetingen met Petrova.

Aan het toernooi doen zes hooggeplaatste speelsters op de wereldranglijst mee die dit jaar een titel op de WTA-tour behaalden. Daarnaast worden er twee wildcards verdeeld. De tennissters die in actie komen op de WTA Championships of in de finale van de Fed Cup spelen worden uitgesloten van deelname.

De afgelopen twee jaar was Ana Ivanovic de sterkste. Zij staat dit jaar met Servië in de finale van de Fed Cup tegenover Tsjechië.


Wozniacki en Petrova in finale in Sofia (Foto: Novum)