[Premier League] Uitslag Manchester United- Arsenal

Manchester United heeft de thuiswedstrijd tegen Arsenal met 2-1 gewonnen. Robin van Persie opende al in de derde minuut de score tegen zijn oude ploeg, Patrice Evra maakte er in de tweede helft 2-0 van. In de slotseconden van de wedstrijd redde Santi Cazorla de eer voor Arsenal.

Manchester United mag zich door de overwinning minimaal twee uur lang koploper van de Premier League noemen. Chelsea kan die positie bij een uitzege op Swansea City weer overnemen. Arsenal is de nummer zes.

De wedstrijd op Old Trafford was eenzijdiger dan de uitslag doet vermoeden. Na de openingstreffer van Van Persie, die profiteerde van een slippertje van oud-Ajacied Thomas Vermaelen, kwam Manchester geen moment meer in de problemen. Een misser van Wayne Rooney vanaf de penaltystip voorkwam dat het halverwege al 2-0 stond.

De tweede treffer van de thuisploeg kwam er in de 67e minuut alsnog toen Evra raak kopte uit een corner. Na een tweede gele kaart van Jack Wilshere moest Arsenal daarna ook nog eens met tien man verder. Een derde doelpunt van Manchester werd vanwege buitenspel van Anderson afgekeurd. Met de laatste trap van de wedstrijd maakte Cazorla er diep in blessuretijd nog 2-1 van.