[MLB] Tigers ten koste van Yankees naar World Series

Detroit Tigers is kampioen geworden van de American League in de Major League. De honkballers uit Detroit lieten het vooraf favoriete New York Yankees ook in het vierde duel kansloos: 8-1. Door de zege winnen de Tigers de best-of-sevenseries met 4-0.

In de World Series wacht Saint Louis Cardinals of San Francisco Giants. De Cardinals hebben in de strijd om de titel in de National League een 3-1 voorsprong.

Al in de eerste inning namen de Tigers in hun eigen stadion het heft in handen. Omar Infante scoorde de 1-0 na een honkslag van Delmon Young. In de derde inning bracht Prince Fielder de voorsprong op 2-0 en in de vierde inning werd het 6-0. Miguel Cabrera en Jhonny Peralta sloegen homeruns en brachten daarmee respectievelijk ook Infante en Young over de thuisplaat.

Pas in de zesde inning deden de Yankees iets terug. Eduardo Nunez pakte een punt, maar nadat pitcher Max Scherzer van de Tigers zijn plaats had afgestaan aan Drew Smyly werd Alex Rodriguez van de Yankees de derde nul. Een inning later werd het 7-1 door een homerun van Austin Jackson en in de achtste bepaalde Peralta met zijn tweede homerun de eindstand op 8-1.

Saint Louis Cardinals zijn dicht bij de tweede World Series op rij. De winnaar van vorig jaar breidde zijn voorsprong op San Francisco Giants uit naar 3-1. Matt Carpenter en Pete Kozma droegen beide twee punten bij aan de acht punten van de Cardinals.

Voor de Giants was een homerun van Hunter Pence in de tweede inning lang het enige punt. Pas in de negende inning kwam de ploeg uit Californië via een homerun van Pablo Sandoval op drie punten, maar daar hield het slotoffensief op.

De Cardinals kunnen vrijdag hun plaats in de World Series boeken. Dan spelen ze weer thuis. Bij winst wordt de World Series een herhaling van die van 2006. Toen waren de Cardinals de Tigers met 4-1 de baas.


Tigers ten koste van Yankees naar World Series (Foto: Novum)