Voicechat toch niet standaard voor Wii U

Met elkaar praten via internet is niet standaard mogelijk op de Wii U. Gamers moeten een speciale headset aanschaffen van fabrikanten als Mad Catz of Turtle Beach. De microfoon die is ingebouwd in de Wii U-gamepad kan dus niet worden gebruikt om te communiceren met vrienden. Dat heeft Nintendo aangegeven tegenover gameweblog Kotaku.

In mei suggereerde Nintendo nog dat het mogelijk is via de Wii U Gamepad met elkaar te praten. Daarnaast zijn de officieel gelicenseerde headsets van Turtle Beach en Mad Catz niet draadloos, terwijl de Wii U wel over een bluetoothverbinding beschikt.

Het aansluiten van een headset kan nogal omslachtig zijn. Games voor de Wii U kunnen gespeeld worden met het Wii U Gamepad of de Pro Controller. Het schietspel Call of Duty: Black Ops 2 is geschikt voor de Pro Controller. Om tijdens dit spel met andere spelers te communiceren, moet een headset worden aangesloten op de Wii U Gamepad, waardoor dus overdreven veel apparaten nodig zijn om het spel naar wens te kunnen spelen.

Volgens het weblog zou het mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld een headset van de iPhone, waarin ook een microfoon zit ingebouwd, aan te sluiten op de Wii U Gamepad. Dit heeft Nintendo niet bevestigd.


Voicechat toch niet standaard voor Wii U (Foto: Novum)