'AC Milan wil Martins Indi'

Bruno Martins Indi heeft zich via het Nederlands elftal in de kijker gespeeld van AC Milan. De Italiaanse topclub wil de verdediger overnemen van Feyenoord.

De 20-jarige Martins Indi, toch pas 52 competitieduels voor Feyenoord achter zijn naam, maakt een stormachtige ontwikkeling door. Dinsdag speelde hij in Roemenië zijn vijfde interland en scoorde hij bovendien zijn tweede goal. Het heeft hem geen windeieren gelegd.

NUsport meldt namelijk dat de in Portugal geboren verdediger naar AC Milan kan. Ariel Braida, technisch directeur van de Rossoneri, zou hem tegen Roemenië hebben bekeken vanaf de tribune. Milan rekent op een prijskaartje van tien miljoen euro.

Martins Indi moet de defensie van Milan versterken. Daar staan nu de niet immer overtuigende Mario Yepes en Philippe Mexes. Alessandro Nesta ging vorige zomer met pensioen en Thiago Silva werd weggekaapt door Paris Saint-Germain.

Milan zou op zoek zijn naar betaalbare aankopen. Eerder viel het oog op Kevin Strootman, maar PSV vraagt te veel (twintig miljoen) voor de middenvelder. De Milanezen zouden vallen voor de veelzijdigheid en fysieke kracht van Martins Indi. Er zouden ook andere, Italiaanse, kapers op de kust zijn.