[WK-kwalificatie] Polen houdt Engeland op gelijkspel

In Warschau hebben Polen en Engeland de punten gedeeld. Beide ploegen scoorden eenmaal. Vanwege zware regenval was het duel in Warschau verplaatst naar woensdagavond.

In de Poolse hoofdstad namen de bezoekers het heft in handen, al was de eerste kans van het duel voor Polen. Kamil Grosicki schoot van dichtbij echter naast. Na een half uur kwam Engeland op voorsprong. Uit een voorzet van Steven Gerrard kopte Wayne Rooney de bal via een Poolse schouder binnen: 0-1.

In een onderhoudende eerste helft werd er verder niet meer gescoord. In het tweede bedrijf ging Polen naarstig op jacht naar de gelijkmaker, al claimde Engeland na een uur een strafschop. Glen Johnson werd in het strafschopgebied onhandig neergelegd door Jakub Wawrzyniak, maar arbiter Gianluca Rocchi wuifde het weg. Twintig minuten voor tijd kwam Polen op gelijke hoogte.

Engeland-goalie Joe Hart wist een inzet van Ludovic Obraniak nog van de lijn te werken, maar de rebound was een prooi voor Kamil Glik. Voor Engeland betekent het gelijkspel het tweede puntenverlies in de huidige WK-kwalificatie. De formatie van bondscoach Roy Hodgson blijft aan kop met acht punten uit vier duels. Montenegro heeft één punt minder, maar heeft ook een duel minder gespeeld. Polen staat derde met vijf punten uit drie duels.