Balotelli haalt uit naar City

Mario Balotelli heeft uitgehaald naar zijn werkgever Manchester City. De Italiaanse aanvaller deed dit na het met 3-1 gewonnen WK-kwalificatieduel tegen Denemarken. Hij hekelt de uitspraak van City-directeur Brian Marwood die zei dat het enfant terrible niet het goede voorbeeld zou geven.

Balotelli sprak hierover met RAI Sport. "Ik beschik wel degelijk over nederigheid. Bovendien moet hij dat soort dingen in mijn gezicht zeggen. Eigenlijk interesseert het mij niet wat hij roept. Meer wil ik er niet over kwijt." Waarschijnlijk hoeft de Italiaan niet te vrezen voor zijn plaats en staat hij snel weer in de basis bij City.

Tegen Denemarken viel de spits in ieder geval in positieve zin op door de derde en beslissende treffer aan te tekenen. Bondscoach Cesare Prandelli was tevreden over zijn sterspeler. "Toen we eenmaal met tien man kwamen te staan, was Balotelli geweldig. Hij vormde in zijn eentje de voorhoede, hield de bal vast, ging achter onze passes aan en hield de verdedigers bezig. Hij werkt zo enorm hard voor het team. Als dit de echte Balotelli is, dan gaan we bij Italië een mooie tijd tegemoet."