N. de Jong prijst buitenspelers van Oranje

Jeremain Lens en Luciano Narsingh maakten volgens Nigel de Jong het verschil in de interland van het Nederlands Elftal tegen Roemenië. De buitenspelers waren bij drie van de vier Nederlandse treffers betrokken. "Met hun snelheid kun je in de omschakeling iedereen pijn doen", aldus de AC Milan-speler tegen Novum Nieuws.

De ploeg van bondscoach Louis van Gaal boekte dinsdagavond een ruime 4-1 zege op Roemenië. Met de vierde opeenvolgende zege zette Oranje een flinke stap richting het WK in Brazilië over twee jaar.

Lens, net zoals in het duel vrijdag tegen Andorra de gevaarlijkste aanvaller, scoorde al na negen minuten de openingstreffer in Boekarest. De linksbuiten kopte vanaf ruim vijftien meter met een raak met een bekeken kopbal. "Hij was niet bewust maar wel belangrijk. Na de goal zakte Roemenië wat in en hadden wij de controle in de wedstrijd", zegt Lens.

Na de 2-0 van Bruno Martins Indi deden de Roemenen via Ciprian Marica iets terug. Vlak voor rust was het Rafael van der Vaart die de wedstrijd besliste door een strafschop te benutten nadat Narsingh was neergetrokken. "Daarna was het over en uit voor de Roemenen", aldus Lens. Narsingh stelde vervolgens Robin van Persie in de tweede helft in staat de 4-1 aan te tekenen.

Plaatsing voor het WK kan Oranje nu bijna niet meer ontgaan met bijna alleen nog maar thuiswedstrijden op het programma. Dat beseft ook de Jong. "Het mag nu niet meer misgaan. We moeten gewoon zo blijven spelen dan komt het vanzelf goed." De middenvelder was zeer te spreken over alle jonge spelers. "Ze hebben fantastisch gespeeld in deze omstandigheden."