KNVB: "Primitieve omstandigheden in De Kuip"

KNVB-directeur betaald voetbal Bert van Oostveen heeft flinke kritiek geuit op De Kuip. Afgelopen vrijdag vond daar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra (3-0) plaats. Dat is voorlopig ook de laatste wedstrijd die Oranje in het stadion van Feyenoord gespeeld heeft. De KNVB maakt tot nader orde geen gebruik meer van De Kuip.

"De Kuip was in het verleden de voetbaltempel van Nederland, heeft een schitterende historie, maar van sentiment alleen kun je niet leven. Het stadion is niet meer van deze tijd. Fans en sponsoren klagen, willen hier gewoon niet meer naar toe", zegt Van Oostveen, die ook liet doorschemeren dat de bekerfinale mogelijk niet meer in Rotterdam wordt gespeeld.

"Ik word er niet vrolijk van als ik mensen een uur in de rij zie staan voor een kroket of een heel groot deel van de fans met regenkapjes op zie zitten. En als het daadwerkelijk gaat regenen, worden ze drijfnat. De supporters van Oranje zijn de Amsterdam ArenA gewend of met hun clubs het Gelredome of de Euroborg. Zij weten dat zulke primitieve omstandigheden als in De Kuip anno 2012 niet meer nodig zijn. Dat is ook hetgeen zij aangeven in de tevredenheidonderzoeken, die we na elke interland houden."

Ook de bereikbaarheid frustreert Van Oostveen, zo liet hij blijken in de Telegraaf. "De infrastructuur rondom De Kuip is verschrikkelijk. In de vrijdagspits is het haast ondoenlijk om er te komen. Je moet als voetbalbond niet willen dat je supporters twee tot drie uur in de file staan. Zolang er niks verandert, hebben we geen andere keus dan onze fans andere, betere mogelijkheden te bieden."