Lerares stopt 19 kinderen in auto

Schoolklassen op transport zorgen soms voor grote ergernis. Een Zuid-Afrikaanse lerares zal hebben gedacht dat dat haar niet zou overkomen, toen ze besloot 19 kinderen in haar wagen te proppen.

Kleuterjuf Melanie Minnie ging met haar klas op een uitstapje naar een speelplaats bij de lokale supermarkt. Om niet te veel ritjes te moeten maken, besloot ze op de terugweg zoveel mogelijk kinderen in één keer mee te nemen. Na een eerste rit met 'slechts' twaalf kinderen, wist ze er op de tweede rit 19 in te krijgen: drie op de bijrijderstoel, tien op de achterbank en zes in de kattenbak.

Omstanders zagen de leerlingen instappen in Melanie's Renault Clio, een hatchback voor vijf mensen, en belden de politie. Die kon haar een straat van de kleuterschool stoppen. De kinderen leken op hun gemak volgens een reporter die snel te plaatse was: "Eerst waren ze enthousiast, maar na een tijdje werden ze bang en huilden ze."

Melanie heeft een boete gekregen van 1500 Zuid-Afrikaanse Rand, zo'n 135 euro. Ze heeft de kinderen 'stuk-stuk' mee terug naar school genomen. Ze was ook nogal geschrokken: "Dit is die eerste keer dat ons op ’n uitstappie gegaan het. En die laaste keer", zei ze in onvervalst Afrikaans: “Ek sal dit nooit weer doen nie. Ons is regtig [echt, red] ’n oulike [leuke, red] kleuterskool.

Voor de mensen die het jammer vinden dat Melanie stopt met haar uitzonderlijke manier van personentransport: gelukkig hebben we de foto's nog.