Emanuelson wil best verdedigen in Oranje

Urby Emanuelson heeft er geen problemen mee om bij het Nederlands elftal linksback te spelen. Dat vertelde de speler van AC Milan maandag tegen Novum Nieuws. Emanuelson acteert bij zijn club doorgaans op het middenveld, maar een linie terugzakken vormt voor hem geen bezwaar. "Nee, zeker niet. Iedereen wil spelen."

Bij zijn vorige club Ajax werd Emanuelson ook regelmatig als linkervleugelverdediger geposteerd. Door het afhaken van vaste linksback Jetro Willems liggen er mogelijkheden voor Emanuelson. Hij lijkt samen met Feyenoorder Bruno Martins Indi te moeten concurreren voor de wedstrijden tegen Andorra en Roemenië.

De 26-jarige Emanuelson is met vertrouwen afgereisd naar Noordwijk. Daar doet de moeizame seizoensstart van Milan niets aan af. "Ik voel me goed. Ondanks dat het minder gaat bij de club heb ik het gevoel dat ik goed aan het spelen ben. We gaan ook hier weer keihard aan de slag en dan zien we wel of ik ga spelen."

Zondagavond raakte Milan weer iets dieper in een crisis door de stadsderby tegen Internazionale met 1-0 te verliezen. Emanuelson vond de nederlaag niet terecht. "Het is doodzonde. Ik denk dat we redelijk tot goed speelden, ook veel kansen creëerden. Op dit moment missen we alleen een beetje het geluk."

Volgens Emanuelson is Milan nog een team in opbouw. Hij verwijst naar de vertrekgolf van afgelopen zomer. "Ik geloof dat er een stuk of tien zijn weggegaan. We zijn bezig om een nieuw team te bouwen. Dat heeft wel tijd nodig. Je merkt wel dat we iedere week beter gaan spelen. Alleen het resultaat is nog een beetje wisselvallig. We hebben gewoon een goede serie nodig."

Door velen wordt het vertrek van sterspeler Zlatan Ibramovic naar Paris Saint-Germain als cruciaal bestempeld. Emanuelson wil daar niet te veel over uitweiden. "Om het telkens over Zlatan te hebben is ook niet goed. Hij is er niet meer. We moeten verder."

Over de komst van landgenoot Nigel de Jong is Emanuelson wel te spreken. "Nigel is iemand met ervaring. Een winnaar. Daar houden ze wel van bij Milan."