Van der Vaart: hoopt weer op Oranje

Rafael van der Vaart hoopt dat hij deze week de uitnodiging voor de komende WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal krijgt. De middenvelder keerde onlangs terug bij Hamburger SV en bewees daar meteen dat hij de ploeg op sleeptouw kon nemen.

Hij sprak met Sport 1. "We speelden niet zo heel erg best zaterdag tegen Hannover 96, maar dat telt in deze fase niet zo. Niemand had verwacht dat we zeven punten zouden pakken uit de laatste drie duels. Ze zaten wel op me te wachten, want het was erg matig, alle koppies hingen ook naar beneden. De druk is er wel, maar ik wil gewoon plezier hebben en lekker voetballen. Ik had niet durven dromen dat ik zo zou beginnen. Iedereen zegt dat het door mij komt dat we zeven punten hebben. Als ze dat zeggen, knik ik maar 'ja'."

Doordat Van der Vaart overstapte van Tottenham Hotspur naar HSV miste hij de kwalificatieduels tegen Turkije en Hongarije. Ditmaal hoopt hij wel een uitnodiging voor de selectie van bondscoach Louis van Gaal te krijgen. "Ik zit in elk geval bij de voorselectie, maar daar zit je met zoveel namen al snel in. Ik vind dat ik er altijd bij moet zitten. Bij Hamburger SV draait het goed, daar ben ik blij om."