Hamilton: "Ik geef niet op"

Lewis Hamilton blijft geloven in zijn kansen om de wereldtitel in de Formule 1 te veroveren. De Brit reed met de McLaren aan de leiding in de Grand Prix van Singapore toen na 22 ronden zijn versnellingsbak het begaf. Hierdoor zag hij met nog zes races te gaan zijn achterstand op leider Fernando Alonso oplopen tot 52 punten.

"Soms loopt het nu eenmaal zo. Het was eigenlijk best een goede race voor me, want we hadden een goed tempo te pakken, maar het heeft gewoon niet zo mogen zijn." Hamilton wist in de race al dat hij mogelijk uit zou gaan vallen. "Zo'n drie á vier ronden voordat ik uitviel had ik al moeite met schakelen. Ik gaf dat ook door over de radio. Het team vertelde me toen nog dat er zo te zien geen problemen waren, maar een paar ronden later deed mijn versnellingsbak toch ineens niets meer."

Dat dit alweer zijn derde uitvalbeurt in vijf races betrof deert hem niet, omdat de Brit met de McLaren razendsnel is en weet dat hij met een serie goede uitslagen nog wereldkampioen kan worden. "Ik geef niet op. Het wordt er uiteraard niet makkelijker op door zo'n uitvalbeurt, maar we blijven vechten en ik ga me nu gewoon op de volgende race concentreren."