FOK! wat een weer...Onweersbuien

Goedemorgen! We starten deze week erg onrustig. De afgelopen nacht is er plaatselijk al veel regen gevallen en kwam hier en daar ook onweer voor. Vanmiddag passeert er een erg actieve buienlijn die voor heftig weer kan gaan zorgen. Het is nu nog vrij lastig om aan te geven hoe laat dit zal gaan gebeuren.

De wind is vandaag iets om rekening mee te houden. Langs de kust neemt deze vanmiddag toe tot hard of stormachtig en dan spreken we over windkracht 7 tot 8. In het binnenland gaat het ook hard waaien, daar is windkracht 6 mogelijk. Probleem is vooral de buienlijn die ik genoemd heb. Een buienlijn kan soms een eigen leven gaan leiden en onverwacht voor zware tot zeer zware windstoten zorgen. Ik sluit het niet uit.

De buienlijn lijkt wel vrij snel over te gaan trekken, maar het kan dan wel even flink tekeer gaan. De kans op onweer is erg groot en lokaal valt er in korte tijd 10 tot 20 mm regen. Echt even iets om rekening mee te houden! Na deze buien klaart het tijdelijk op, waarna er in de loop van de avond nieuwe buien volgen. De temperatuur ligt hierbij tussen de 17 en 20 graden.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

ZonsondergangDJMO maakte deze fantastische foto op de veerboot van Texel naar Den Helder.