Travolta in beeld voor remake The Killer

John Travolta heeft wel oren naar een rol in de geplande remake van de Chinese actiefilm The Killer uit 1989. Hij is momenteel in gesprek met John Woo, die het origineel regisseerde en de remake wil produceren. Dat zei de acteur op een persconferentie van zijn nieuwe film Savages op het filmfestival in Zürich.

Travolta en Woo zijn goede bekenden van elkaar. Ze maakten samen de actiefilms Broken Arrow uit 1996 en Face/Off uit 1997.

Het is nog de vraag of de remake van The Killer van de grond komt. Woo probeert al jaren de financiering rond te krijgen. Mogelijk trekt de medewerking van een grote naam als Travolta twijfelende investeerders over de streep.

De 58-jarige Travolta krijgt het nog druk. Hij zei ook de hoofdrol te willen spelen in een film over Vince Lombardi, de legendarische American footballcoach. Onder Lombardi's leiding wonnen de Green Bay Packers in de jaren zestig drie kampioenschappen en twee Super Bowls.

De Super Bowl, die officieel de Lombardi Cup heet, is naar deze coach vernoemd. Travolta heeft een persoonlijke connectie met Lombardi. De coach trainde zijn vader Salvatore Travolta toen hij semiprof was.

Ook probeert Travolta de verfilming van het maffiaboek Gotti: In The Shadow of My Father van de grond te krijgen, waarin hij de titelrol op zich neemt. Hij is vanaf volgende week als corrupte DEA-agent te zien in de misdaadthriller Savages van Oliver Stone.

Savages