Freddie Highmore speelt Bates in Psycho-prequel

Acteur Freddie Highmore kruipt in de huid van psychopaat Norman Bates in de aankomende miniserie Bates Motel. De serie is een prequel van de klassieke film Psycho uit 1960 van Alfred Hitchcock.

De serie vertelt het verhaal over hoe de jonge Bates opgroeit en hoe de wat verstoorde relatie met zijn moeder ontstaat. De moeder van Bates wordt gespeeld door Vera Farmiga, bekend van onder andere The Departed en recentelijk in Safe House.

Highmore speelde eerder sympathieke jongens in Charlie and the Chocolate Factory en Finding Neverland. Nu mag de 20-jarige acteur in de huid kruipen van een gestoorder karakter. Norman Bates (losjes gebaseerd op de werkelijke moordenaar Ed Gein) is volgens de American Film Institute 100 Villians list uit 2003 de op één na grootste schurk in de filmgeschiedenis, na Hannibal Lecter maar vóór Darth Vader. Het karakter is verzonnen door schrijver Robert Bloch in het boek Psycho uit 1959 en werd voor het eerst gespeeld door Anthony Perkins in de verfilming van Alfred Hitchcock.

Bates Motel verschijnt in 2013 op de Amerikaanse televisie. Het is nog niet bekend of een Nederlandse televisiezender de serie zal aankopen.  

 Freddie Highmore