Meisje (13) verdacht van ontucht met kinderen

Tegen een 13-jarig meisje uit het Gelderse Giesbeek zijn vijf aangiften gedaan van het plegen van ontucht met jonge kinderen. Het meisje is vorige week aangehouden en verhoord, maar is inmiddels weer op vrije voeten, meldt de politie.

De vijf aangiften zijn in de weken voor de arrestatie van het meisje binnengekomen. De slachtoffers zijn jonger dan het meisje, maar hoe oud ze precies zijn, wil een zegsman van de politie donderdagavond niet zeggen.

Omroep Gelderland meldt donderdagavond op basis van informatie van ouders van slachtoffers dat het meisje minstens zes jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt. De zaak kwam aan het rollen toen de slachtoffers ineens onverklaarbare klachten zouden hebben gekregen, zoals woede-uitbarstingen en pijnlijke geslachtsdelen.

Toen de ouders ernaar vroegen, zouden de kinderen hebben verteld dat ze zijn misbruikt door een meisje uit de buurt. Het meisje zou de kinderen onder druk hebben gezet in een poging te voorkomen dat ze over het misbruik zouden vertellen.