FOK! wat een weer...

Goedemorgen! Gisteren een mooie dag, wel wat bewolking maar met gemiddeld 25 graden was het heerlijk weer. Vandaag wordt het een stukje warmer met 24 graden op de Wadden tot wel 29 graden in Limburg. Vanmorgen nog wel wat wolkenvelden hier en daar, maar tegen de middag breekt de zon er door en blijft het verder zonnig. 

Het zal waarschijnlijk erg druk worden op de stranden dit weekend. Het is niet aan te raden om met de auto te komen, want er kunnen lange files ontstaan en met de hitte is dat geen pretje. Het meest verstandig is om met het OV te reizen. Toch zijn files zeer waarschijnlijk, en ook de wissels bij de NS vinden het vast (weer) te warm. Een tip is om vooral vroeg die kant op te gaan, vanaf een uur of 11 gaat het stapelen worden op de stranden.

Eigenlijk het hele weekend zal het zonnig en warm blijven. Zaterdag is de kans op tropische temperaturen van 30 graden of meer vrij groot in het zuiden, het midden en het oosten van het land, in het noorden en noordwesten van het land wordt het iets frisser met een graad of 27. Zondag door het land heen een graad of 30 tot zelfs 33 in Limburg. Mogelijk dat de wind langs de kust naar het westen draait, en daar voor een prettige afkoeling kan zorgen.

Nu denken jullie vast, geen onweer in de lucht? Voor vele misschien een verrassing, maar dat zit er niet in, al moet er een hele kleine slag om de arm gehouden worden voor zondagavond.

Nederland
Meer weer op FOK!

Vandaag gaat Lowlands officieel van start. Het zal vandaag warmer zijn dan gisteren, met ongeveer 28 graden, dit staat garant voor een mooie dag om te feesten. De komende dagen zal het op Lowlands echter behoorlijk warm worden; met 30 tot 32 graden op zaterdag en zondag raden we dan ook iedereen aan vooral veel (water!) te drinken. 

Ook Pukkelpop is volop in de running en zoals het er naar uit ziet houden ze het daar de komende dagen droog, vandaag met nog wat bewolking en vanaf morgen steeds meer zon. Het kan daar zelfs nog een graad warmer worden dan op Lowlands; ongeveer 29 graden vandaag, morgen temperaturen die kunnen oplopen tot zelfs 31 graden. 

Pukkelpop
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze leden vandaag uithangen en daarom kun je een jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Email je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Geniet ervan vandaag!

IJmuiden (Foto: Pizza_Boom)
Zeegat IJmuiden (Foto: FOK!fotograaf Pizza_Boom)