Liz Snoijink te horen in Asterix & Obelix

Liz Snoijink is in de Nederlandse versie van Asterix & Obelix bij de Britten te horen. De actrice spreekt de stem in van de Britse koningin Cordelia. Dat maakte distributeur Cinéart dinsdag bekend. Catherine Deneuve speelt de rol in de Franstalige film.

Snoijink verheugt zich op haar stemrol. "Ik ben al zo lang ik me kan heugen weg van Catherine Deneuve", zegt de actrice in een verklaring. "Ze ziet er prachtig uit als koningin van Engeland in de film. Daar wil ik graag mijn stem aan lenen."

Ook cabaretière Hanneke Drenth voegt zich bij de cast. Youp van 't Hek spreekt de stem in van Obelix en de Nederlandse acteur en presentator Patrick Martens neemt de stem van Asterix voor zijn rekening, zo werd eerder al bekend. In de film wordt de menhirhouwer gespeeld door Gérard Depardieu en Édouard Baer is te zien als Asterix. Ook Dean Saunders is in de film te horen.

In de film helpen Asterix en Obelix de Britse koningin bij het bestrijden van Julius Caesar. De 3D-film is vanaf 17 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.


Ook Liz Snoijink te horen in Asterix & Obelix (Foto: Novum)