'Roma wil Van der Wiel als De Rossi gaat'

Manchester City hoopt Daniele de Rossi weg te kapen bij AS Roma. Mocht die opzet slagen, dan zou AS Roma Axel Witsel en Gregory van der Wiel willen halen. Volgens Il Corriere dello Sport is de kans aanwezig dat Daniele de Rossi de Italiaanse club na tien seizoenen verlaat.

De 29-jarige defensieve middenvelder maakte grote indruk op het afgelopen EK, waardoor Manchester City in hem een ideale versterking ziet. De club zou 25 miljoen euro willen besteden aan de ervaren Italiaan, die al zijn hele leven voor AS Roma uitkomt.

De Rossi is een moeilijk target, aangezien hij net als Francesco Totti een enorme clubliefde heeft voor Roma. Mocht De Rossi echter toch gaan, dan zou Roma zijn transfergeld willen aanwenden om Gregory van der Wiel los te weken bij Ajax en Axel Witsel over te nemen van Benfica. Van der Wiel maakte minder indruk op het EK, maar wordt al geruime tijd gescout door de Italiaanse club.

Witsel is één van de meest gewilde middenvelders van dit moment. De 23-jarige Belg zou naar verluidt ook naar Real Madrid en AC Milan kunnen. Zijn huidige club Benfica zou ook een oogje hebben laten vallen op de 24-jarige Van der Wiel.